На Київщині почастішали випадки загорання торф’яників

На Київщині почастішали випадки загорання торф’яників
Загоряння торфовищ охоплюють величезні простори і дуже важко піддаються гасінню
Фото: ДСНС

З початку року сталася 81 пожежа на торф'яниках

Для профілактики зменшення кількості загорання торфовищ на відкритих територіях та біля лісостепових зон вогнеборці Київщини проводять моніторинг основних місць залягання торфовищ. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Київській області.

«Усім відомо, торф’яні пожежі - це загоряння висушеного торфовища внаслідок природних чинників або викликане штучно. Вони часто охоплюють величезні простори і дуже важко піддаються гасінню. Небезпека їх у тому, що горіння виникає під землею, утворюючи пусті місця у торфі, який уже згорів. У ці пустоти можуть провалюватися люди і техніка», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі види цього лиха супроводжуються такими факторами, як висока температура в зоні вогню, задимлення великих районів, що подразнююче діє на людей і значно ускладнює боротьбу з пожежею, обмеження видимості, негативний психологічний вплив на населення прилеглих територій.

Тому щоденно рятувальники, аби мінімізувати негативні наслідки таких пожеж, контролюють їх. Також у боротьбі з цим природним лихом допомагають і профілактичні бесіди з населенням щодо небезпеки випалювання сміття. 

Рятувальники попереджають про важливість дотримання правил пожежної безпеки та у випадку виникнення загорання на відкритих територіях одразу ж телефонувати за номером «101».

Внаслідок загорання торфу на території Київської області за поточний період відбулася 81 пожежа на загальній площі майже 13 га.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: