На Київщині продавець фальшивих тестів на коронавірус позбувся свого товару ще й заплатить штраф

На Київщині продавець фальшивих тестів на коронавірус позбувся свого товару ще й заплатить штраф
Продавця фальшивих тестів оштрафували на 17,5 тисячі гривень

За один фальшивий тест чоловік вимагав 750 гривень, - поліція

У Київській області правоохоронці виявили та оштрафували жителя Ірпеня, який продавав підроблені тести на коронавірус. 

Як повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ, фігурант, використовуючи месенджер, розмістив оголошення щодо продажу тесту на короновірус в одній із спільнот. Ціна одного такого тесту складала 750 гривень..

Зазначається, що продавця фальшивих тестів оштрафували на 17,5 тисячі гривень.

У нього вилучили близько 300 одиниць підробленої продукції.

«Встановлено, що фігурант, використовуючи месенджер, розмістив оголошення щодо продажу тесту на коронавірус в одній зі спільнот … Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров'я України, зазначений тест не отримав декларацію про відповідність в Україні», — повідомили правоохоронці.

Також у Держлікслужбі зазначили, що у відповідному Реєстрі осіб відсутня інформація щодо особи, відповідальної за введення медичних виробів для діагностики COVID-19.

На чоловіка склали адміністративний протокол за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення. За рішенням суду, чоловік зобов’язаний сплатити 17 500 гривень штрафу. 

Як повідомлялося, станом на ранок 22 березня в Україні офіційно підтверджено 47 випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2: у Чернівецькій (25), Житомирській (2), Київській (3), Донецькій (1), Дніпропетровській (2), Івано-Франківській (2), Львівській (1), Тернопільській (1), Харківській (1, але жінка фізично перебуває на Київщині) областях і в Києві (10 за словами міського голови Віталія Кличка, 9 за даними МОЗ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: