На Київщині викрито злочинців, що сприяли незаконному вивозу дітей за кордон (фото)

На Київщині викрито злочинців, що сприяли незаконному вивозу дітей за кордон (фото)
Під час обшуків виявлено підроблені заяви з дозволами батьків на виїзд дітей за кордон та інші документи
Фото: Нацполіція

Зловмисники виготовляли підроблені «на замовлення» документи

Поліція Київщини спільно зі Службою безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили організовану злочинну групу осіб, які виготовляли підроблені документи, необхідні для вивезення дітей за кордон.

Зловмисники діяли з корисливих мотивів і їхня «продукція» коштувала 150-200 євро. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

Підроблені «на замовлення» документи для перетину Державного кордону дітей використовувались одним з батьків без згоди іншого або третіми особами.

Поліцейські провели сім обшуків за місцем проживання фігурантів, де виявили та вилучили підроблені заяви з дозволами батьків на виїзд дітей за кордон з іншими особами, фотокопії сторінок паспортів батьків з явними ознаками підроблення, чисті бланки паспортів для виїзду за кордон.

Також 3-D принтер – обладнання, за допомогою якого виготовлялись підроблені кліше штампів, печаток державних установ, підроблені бланки віз іноземних держав.

За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зловмисникам оголошено підозру у скоєнні злочину. Запобіжний захід для них обере суд.

Триває слідство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: