На Київщині вогонь з полів підібрався до людських осель (фото, відео)

На Київщині вогонь з полів підібрався до людських осель (фото, відео)
Фото: ДСНС

За добу ліквідовано 115 пожеж трав’яного настилу на площі 141 га

Впродовж доби рятувальниками Київщини ліквідовано 159 пожеж, з них 115 загорань трав’яного настилу та 33 пожежі в житловому секторі. 

Як повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Київській області, ці цифри говорять про те, що вогонь з природних екосистем все ближче підбирається до людських осель.  

Так, 29 березня о14:56 до оперативно-диспетчерської служби Макарівського району надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу у с. Колонщина на вул. Архітектора Доценка. На місце виклику направлено черговий караул та 32-ї Державної пожежно-рятувальної частини  смт Макарів. По прибуттю встановлено, що горить трав’яний настил на площі 2 га та вогонь перекинувся на дерев’яний вагончик розміром 18 кв. м. Загорання було локалізовано о 16:40 та повністю ліквідовано о 17:10. Вогнем знищено дерев’яний вагончик та пошкоджено фронтон житлового двохповерхового будинку. На пожежі працювала 1 одиниця техніки та 4 чоловік особового складу.

Схожий випадок трапився і в Бородянському районі. 29 березня о 15:54 до оперативно-диспетчерської служби Бородянського району надійшло повідомлення про пожежу у с. Пилиповичі по вул. Гагаріна. На місце події направлено черговий караул 31-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Бородянка. По прибуттю встановлено, що в результаті спалювання сухого трав’яного настилу відбулось послідуюче загорання паркану та дерев’яної господарчої будівлі (дровнику). Пожежу було локалізовано о 16:54 та повністю ліквідовано о 17:10. Вогнем знищено паркан на площі 10 кв. м, дерев’яну господарчу будівлю площею 6 кв. м, та дрова. На гасінні залучено одну одиницю пожежно-рятувальної техніки та 4 чоловіки особового складу.

Загалом особовим складом Вишгородського, Бородянського, Макарівського, Ірпінського, Білоцерківського, Іванківського, Ставищенського, Обухівського, Кагарлицького районів ліквідовано 115 пожеж трав’яного настилу на площі 141,318 га.

Рятувальники закликають не палити суху рослинність, адже трав’яні пожежі є одним з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу, а при сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: