На киян чекає нова небезпека: у мерії радять не відпускати дітей самих

На киян чекає нова небезпека: у мерії радять не відпускати дітей самих

Почав танути сніг і є велика загроза падіння криги й снігу з дахів

Зараз у столиці працює понад 100 комунальників, залучено 30 вишок для розчищення покрівель від бурульок і снігу, щоб зняти загрозу їх падінь. Про це сьогодні під час брифінгу заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА.

«Минулого тижня випало близько 40 сантиметрів снігу. Ми зараз завершуємо роботу на дорогах і тротуарах та приступаємо до розчищення снігу, що накопичився на дахах будівель. Прогноз, що ми маємо на сьогодні, свідчить про те, що температура коливатиметься. Буде танути сніг і є велика загроза падіння криги й снігу з дахів. Це небезпека для громадян, для авто, що припарковані під будинками. Тому зараз у місті сформовано 35 бригад, задіяно 30 автовишок. Загалом працює понад 100 працівників житлово-комунальних служб», – сказав заступник голови КМДА.

За його словами, до цієї роботи залучені підрозділи «Київзеленбуду», Державної служби України з надзвичайних ситуацій, «Київська аварійно-рятувальна служба».

«Наше завдання зараз якомога швидше розчистити похилі покрівлі. І не лише комунальні служби, а й усі балансоутримувачі мають виконати цю роботу. Є адміністративна відповідальність, якщо такі місця не будуть розчищені та неогороджені. Департамент міського благоустрою наразі відпрацьовує це питання з усіма власниками та орендарями», – сказав Пантелеєв.

Він нагадав, що за період останнього снігопаду складено 450 протоколів на порушників, сума штрафів може сягати понад 700 тис. грн.

Пантелеєв закликав киян бути максимально обережними, не заходити за обмежувальні стрічки та протягом цього тижня, поки існує небезпека, не відпускати дітей на прогулянки без нагляду.

«Якщо ви помітили небезпечну неогороджену територію – негайно звертайтеся на міські гарячі лінії – 1551 (зі стаціонарного), (044) 205-73-37», – зазначив він.

Нагадаємо, мешканці Києва звертаються до контактного центру «15-51» Київської міської державної адміністрації зі скаргами на неприбрані від снігу дороги та тротуари і великі брили льоду на дахах будівель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: