На Подолі ділок організував виготовлення фальсифікованого медичного кисню

На Подолі ділок організував виготовлення фальсифікованого медичного кисню

Виробництво фальсифікату здійснювалося за допомогою обладнання, призначеного для виготовлення технічного кисню

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва директору товариства, який організував цех із виробництва фальсифікованого медичного кисню, оголошено про підозру. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний мешканець Київщини, не маючи відповідної ліцензії, матеріально-технічної бази, кваліфікованого персоналу, а також умов щодо контролю за якістю лікарських засобів, налагодив виробництво фальсифікованого медичного кисню з метою його подальшого збуту у лікувальні заклади Києва та Київської області.

Виробництво фальсифікату здійснювалося за допомогою обладнання, призначеного для виготовлення технічного кисню. А для легалізації фальсифікату організатор використовував документи ліцензованого виробника вказаного лікарського засобу.

В межах даного розслідування у січні поточного року органами столичної прокуратури спільно з СБУ та Нацполіцією України проведено обшуки у виробничих приміщеннях, розташованих на території Подільського району столиці, та вилучено речові докази, які підтверджують злочинну діяльність підприємця. Зокрема, обладнання для виробництва фальсифікованого кисню, 16 тонн субстанції для його виготовлення та фінансову документацію.

За результатами досудового розслідування організатору нелегального бізнесу повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 321-1 КК України (виготовлення та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб та виробництво фальсифікованих лікарських засобів).

Наразі готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

В межах розслідування встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаного злочину.

Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі із конфіскацією фальсифікованих лікарських засобів, сировини, обладнання для їх виготовлення та майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: