Напад на журналістів у Києві: до поліції доставлено дев’ять осіб

Напад на журналістів у Києві: до поліції доставлено дев’ять осіб
Напад скоєно на вул. Промислова у Голосіївському районі 
Фото: Роман Бочкала, Facebook

Одного із нападників уже затримано

За підозрою у нападі на журналістів у Києві до управління поліції доставили дев’ять осіб. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

Нагадаємо, у четвер, 24 січня, увечері на Видубичах скоєно напад на знімальну групу «Стоп корупції». Як повідомив журналіст Роман Бочкала, журналісти разом з двома правозахисниками прибули на точку, де крадуть пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які забезпечували проїзд вантажівок з награбованими надрами. Бандити приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали бити. Була стрілянина і погрози, що наступного разу вб'ють. Автомобіль, на якому активісти привезли журналістів, порубали сокирою. Журналісту вибили зуб, у оператора гематома на потилиці, провали в пам'яті. Одного постраждалого з тілесними ушкодженнями доставили в лікарню.

На місці події поліцейські виявили дев’ятьох осіб, які назвалися охоронцями, а відтак їх доставили до управління поліції. З ними проводяться слідчі дії, одного із них потерпілі впізнали як нападника. Одного чоловіка вже затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Діям інших доставлених після першочергової перевірки буде надана правова оцінка.

Окрім того, проведено обшук на території, на яку вказали потерпілі, в ході якого було вилучено мобільні телефони осіб, які знаходилися там, сокиру, газовий балончик, два ножі, три пристрої для відстрілу гумових куль із дозвільними документами, мисливський карабін, стартовий пістолет іноземного виробництва, патрони і три автомобілі.

Потерпілий, якого доставили у лікарню, зі слів медпрацівників, отримав черепно-мозкову травму, опік слизової оболонки очей. Після надання допомоги він залишив лікарню.

За фактом нападу розслідується кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Триває розслідування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: