Наслідки масштабної пожежі під Києвом показали з висоти пташиного польоту (відео)

Наслідки масштабної пожежі під Києвом показали з висоти пташиного польоту (відео)
Вогнем знищено сухостій
Фото: ДСНС

Вигорів трав'яний настил на площі у декілька гектарів

У неділю, 5 квітня, в Ірпінському регіоні сталася велика пожежа: між Ірпенем та Ворзелем горів трав’яний настил.

Рятувальники ДСНС ліквідували загорання.

Згодом місце, де відбулась пожежа, зняли з 120-метрової висоти.

Відео: Сергій Пономаренко

Як повідомляє пресслужба Головного управління ДСНС у Київській області, 7 квітня знову були пожежі в Ірпінському регіоні.

Так, сталося загорання сухої трави в смт Гостомель на  вул. Черняхівського. Площа загорання складала близько 2 га та продовжувала швидко збільшуватись. Спільними зусиллями рятувальників, загорання вдалось ліквідувати 18:40.

Цього ж дня, о 15:46 надійшло повідомлення про загорання сухостою в смт Гостомель по вул. Степова, де полум’я було охоплено близько 2 га сухостою. Загорання вдалось локалізувати о 17:53, та о 19:00 ліквідувати повністю.

О 16:21 в м. Буча горів трав’яний настил на площі 2 га. Загорання вдалось локалізувати о 17:36 та о 18:40 ліквідувати повністю.

Рятувальники вкотре закликають не палити суху рослинність, адже трав’яні пожежі є одним з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу, а при сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту.

Як повідомляв  «Главком», у неділю, 5 квітня, зранку столицю затягнула димова хмара. Проте вже по обіді у Києві екологічна ситуація з повітрям покращилася.

Мер Києва Віталій Кличко закликав правоохоронні органи оперативно встановлювати особи паліїв сухої трави і сміття в столиці та жорстко їх карати.

За добу 6 квітня у Києві було зафіксовано 20 пожеж в екосистемах міста, а в Київській області – 25.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: