Охоронець столичного суду, який застрелив колегу, відсидить дев’ять років

Охоронець столичного суду, який застрелив колегу, відсидить дев’ять років

Апеляційний суд залишив без змін вирок Шевченківського райсуду, яким охоронця визнано винним у вбивстві

Апеляційний суд Києва підтримав правову позицію столичної прокуратури та залишив без змін вирок суду першої інстанції, який засудив охоронця суду до 9 років позбавлення волі за умисне вбивство колеги. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Злочин стався у березні 2015 року в одній з будівель Господарського суду Києва по вул. Богдана Хмельницького, 44 у Києві. Так, під час несення служби з охорони суду співробітник БСПМ «Грифон» на ґрунті раптово виниклого конфлікту з іншим охоронцем дістав табельний пістолет та спричинив останньому смертельне поранення в голову.

Вироком Шевченківського районного суду Києва від 16 січня 2018 року обвинуваченого визнано винним в умисному вбивстві та засуджено до 9 років позбавлення волі.

Не погоджуючись з таким рішенням, сторона захисту оскаржила його в апеляційному порядку.

Бажаючи уникнути відповідальності, обвинувачений у суді наполягав на випадковості пострілу. Однак прокуратурою міста було надано беззаперечні докази саме умисного характеру його дій. Вказані обставини підтверджені показами свідків, результатами експертиз, відеозаписами з камер спостереження та іншими доказами.

Зважаючи на викладене, Апеляційний суд Києва погодився з позицією прокурора про обґрунтованість призначеного покарання та залишив вирок районного суду без змін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: