Операція «Первоцвіт-2018»: на Печерську інспекція зловила шість порушників

Операція «Первоцвіт-2018»: на Печерську інспекція зловила шість порушників

На вулицях столиці активізується торгівля ранньоквітучими рослинами, які занесені до Червоної книги України

У четвер, 5 квітня, фахівцями Печерської районної в місті Києві державної адміністрації та Державної екологічної інспекції у Києві здійснено рейдову перевірку в рамках операції «Первоцвіт-2018», під час якої було обстежено перш за все – ринки, територію поблизу них та центральні вулиці району. Про це повідомляє прес-служба Печерської РДА.

За результатами перевірки та виявленими фактами порушень Державною екологічною інспекцією складено 6 адміністративних протоколів, які в подальшому будуть направлені в суди для вирішення питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Статтею 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено покарання для збирачів червонокнижних рослин – від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-510 гривень) з конфіскацією незаконно добутого. Частиною 2 статті 88-1 КУпАП передбачено накладення штрафу на бажаючих незаконно збагатитися від продажу первоцвітів – від 100 до 215 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 3655 гривень) з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Печерська РДА звертається до мешканців району із закликом проявляти екологічну свідомість та не купувати, не продавати й не знищувати весняних квітів. Всі підсніжники, крокуси, білоцвіт весняний, черемша, цикламени та інші види ранньоквітучих рослин – занесені до Червоної книги України й знаходяться на межі повного знищення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: