Під Кабміном влаштували «полювання на відьом» (фото, відео)

Під Кабміном влаштували «полювання на відьом» (фото, відео)
Перформанс біля Кабінету міністрів
Фото: Інформатор

Люди, які вживають або раніше вживали наркотики, вийшли на акцію під Кабмін

У вівторок, 26 червня, в Києві біля Кабінету міністрів влаштували перформанс. Учасниками акції під назвою «Полювання на відьом» стали люди, які вживають або раніше вживали наркотики.

До наркозалежних, які прийшли на акцію, приєдналися члени громадських організацій. Учасники дійства вважають, що за вживання наркотиків потрібно скасувати кримінальну відповідальність і ввести адміністративну. Про це повідомляє Інформатор.

Пікетувальники кажуть, що необхідно скасувати частину 1 статті 309 Кримінального кодексу України («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту»). А за допомогою вистави вони намагаються привернути увагу уряду і суспільства до, на їхню думку, репресивного закону по відношенню до громадян, які приймають наркотики.

Під час перформансу «інквізитор» в кепці поліцейського приковував «відьму», яка приймає наркотики, наручниками до огорожі, обв'язував її ланцюгами і «спалював» на імпровізованому багатті. Потім учасники збирали підписи-хрестики під «петицією». В результаті дівчину-актрису звільнили, що, за задумом організаторів акції, має означати зміну законодавства на їх користь.

Акцію під будівлею уряду провели в рамках ініціативи «Підтримати, не карати» (Support. Do not Punish), яка, за словами пікетувальників, проходить сьогодні в 93 країнах світу. Організували перформанс члени Всеукраїнського об'єднання людей з наркозалежністю «Хвиля» за підтримки Альянсу громадського здоров'я та Євразійської мережі людей, що вживають наркотики (ENPUD).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: