Поліцейські затримали у чорнобильському лісі чоловіка з грибами

Поліцейські затримали у чорнобильському лісі чоловіка з грибами
Гриби, зібрані у чорнобильському лісі

У зоні ЧАЕС чоловік зібрав 10 кг грибів для власного вжитку

Працівники поліції зони ЧАЕС в районі села Губин виявили 63-річного чоловіка, який назбирав у чорнобильському лісі грибів вагою близько 10 кілограмів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції Київської області.

Гриби, які були вилучені, чоловік назбирав для власного вжитку. Їх направлено на відповідну експертизу, за результатами якої фахівці визначать рівень радіації в них.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 267-1 КК України «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки». Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від одного до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Як повідомлялося, нещодавно працівники поліції зони ЧАЕС поблизу відселеного села Нові Соколи виявили 24-річну дівчину, яка назбирала в чорнобильському лісі 10 літрів чорниці. Також поблизу відселеного смт Поліське правоохоронці виявили 43-річного чоловіка, який збирав брухт чорного металу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: