Поліція дала поради, як вберегти житло від злодіїв у період відпустки

Поліція дала поради, як вберегти житло від злодіїв у період відпустки

Слід засвоїти декілька простих і важливих правил, щоб не стати жертвою злодіїв

Влітку чимало людей залишають без нагляду свої домівки. За цим стежать домушники і, як правило, кількість квартирних крадіжок зростає.

У поліції радять засвоїти декілька простих і важливих правил, аби ваш дім був неприступним для злодіїв.

Слід дотримуватися таких правил:

  • пам’ятайте, перш ніж проникнути до оселі, злодії часто проводять своєрідну “розвідку”, аби переконатися, що в у квартирі нікого немає. Тому будьте пильними і не розповідайте про свої статки незнайомцям, поїздки з дому довготривалі чи короткострокові;
  • ніколи не повідомляйте в соціальних мережах про свій від’їзд;
  • товаришуйте з сусідами, які б на час вашої відсутності приглянули б за домівкою;
  • перед від’їздом добре зачиніть всі двері, вікна та балкони; ні в якому разі не залишайте ключі під килимком чи в іншому місці, не залишайте цінні речі на видному місці, або в добре відомих для крадія місцях під матрацом, в подушках, в сервантах, за картинами, в скриньках.
  • від’їжджаючи, залишіть ввімкнутим світло в дальній кімнаті, щоб завжди, навіть в час вашої відсутності, був «ефект присутності».
  • при можливості встановіть сигналізацію на відкриття дверей, руху, розбиття скла, чи такі, що реагуватиме на світло та звук. А також – ґрати на вікнах. Особливо, якщо живете на першому чи другому поверсі.
  • якщо Ви виявили сліди крадіжки у своїй квартирі, нічого не торкайтеся – одразу ж телефонуйте до поліції на спецлінію «102».

Як повідомлялося, у Києві на вулиці Закревського та проспекті Маяковського у Києві упродовж години зловмисник пограбував двох жінок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: