Поліція Києва порушила кримінальну справу через погром «Нацдружинами» табору ромів

Поліція Києва порушила кримінальну справу через погром «Нацдружинами» табору ромів

«Нацдружини» також перешкоджали працівникам парку та лісового господарства розчищати територію

Поліція Києва порушила кримінальну справу за статтею «Хуліганство» через погром представниками «Національних дружин» ромського табору в Голосіївському парку.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«В рамках кримінального провадження будуть встановлені і притягнуті до відповідальності всі активні учасники цієї події», — йдеться у повідомленні поліції.

У Національному парку «Голосіївський» 6 червня поліція проводила профілактичні заходи, під час яких виявила у парку поселення ромів. Після того, як роми залишили територію парку 7 червня туди прибули представники «Національних дружин» з сокирами і молотами. Вони розтрощили тимчасові споруди та намети ромів.

У поліції додали, що «Нацдружини» також перешкоджали працівникам парку та лісового господарства розчищати територію. Унаслідок конфлікту ніхто не постраждав.

«Поліція жорстко реагуватиме на порушення закону незалежно від того, членами яких організацій є порушники. Ніхто немає права здійснювати незаконні дії, ставити псевдо ультиматуми чи заради піару проводити показові погроми щодо інших громадян. Зокрема, і щодо представників етнічних меншин», — заявили в поліції.

7 червня повідомлялося, що представники «Національних дружин» погромили табір ромів у Голосіївському парку в Києві. На відео видно, як представники цієї організації громлять ромське поселення та грубо спілкуються з представницею нацменшини, яка назвалася Марією та повідомила, що проживала у таборі з родиною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: