Президент поставив новому керівнику Київської області головне завдання - соцзахист

Президент поставив новому керівнику Київської області головне завдання - соцзахист
30 жовтня відбулося представлення нового голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука

Порошенко 30 жовтня представив нового голову Київської обладміністрації

Президент України Петро Порошенко своїм указом призначив Олександра Терещука головою Київської обласної державної адміністрації.

«Головне завдання, яке я ставлю новому голові ОДА – це захист людей, в тому числі і соціальний захист. Ми маємо бути абсолютно відкритими до проблем людей і не класти проблеми у «довгу шухляду», а вирішувати їх», - підкреслив Порошенко під час представлення нового голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука.

«Ми не можемо допустити зниження рівня життя людей. Є проблеми із субсидіями? Спростіть, нарахуйте, а потім розберетесь. В жодному разі не можна, щоб людині було відмовлено, особливо, коли вона має законне право на це», - зазначив президент.

Глава держави наголосив, що це питання кореспондується з енергоефективністю, з підвищенням ефективності використання бюджетних коштів.

Президент особливо підкреслив, що потрібно зробити ще один крок і переходити до монетизації субсидій. За його словами, коли людина заощаджує електроенергію, тепло, пальне, заощаджує газ, то частину цих коштів краще віддати людині.

Глава держави також підкреслив, що механізм монетизації субсидій має бути негайно розроблений і запроваджений якомога швидше. Він наголосив, що уряд має забезпечити відповідну ефективну роботу, щоб кожен мав можливість звернутися і вирішити свою проблему.

Порошенко також зазначив, що не можна допустити, аби «будь-які політикани, пообіцявши, що газ, а раніше це був бензин, цукор, а ще до цього хліб… буде безкоштовним, будемо роздавати». «Ми цим вже наїлися. Безкоштовний сир – тільки в мишоловці. Або в імперській столиці, в Москві, куди треба було їздити для того, щоб отримувати газ і здавати суверенітет. Ми не допустимо повернення до цих часів»,  - сказав президент.

Нагадаємо, 24 жовтня уряд на своєму засіданні погодив призначення на посаду голови Київської ОДА Олександра Терещука, який працює першим заступником голови Одеської облдержадміністрації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: