Пожежі навколо Києва тривають. Оперативні дані станом на ранок 25 квітня (фото)

Пожежі навколо Києва тривають. Оперативні дані станом на ранок 25 квітня (фото)
Гасіння пожежі в Зоні відчуження
Фото: ДСНС

До гасіння пожежі в Чорнобильській зоні залучено понад тисячу рятувальників

Станом на ранок 25 квітня пожежі у лісових масивах Овруцького району Житомирської області локалізовані. Силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини у Виступовицькому та Словечанському лісництвах.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

До гасіння залучено 637 чоловік та 91 одиниця техніки.

Також триває гасіння окремих осередків горіння трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини поблизу с. Замисловичі Олевського району на території Поясківського лісництва. До гасіння залучено 163 чоловіки та 30 одиниць техніки, в тому числі 3 літаки та 1 вертоліт, якими 24 квітня здійснено 3 скиди – 24 т води. .

У Зоні відчуження ЧАЕС триває гасіння пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію двох осередків (с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 5 шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 949 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1069 осіб та 250 одиниць техніки, у тому числі 3 літаки АН-32П та 3 вертольоти, якими 24 квітня здійснено 79 скидів – 176 т води.

У ДСНС повідомляють, що радіаційний фон по Києву та Київській області у межах норми та не перевищує природних фонових значень (м. Київ – 0,015 мР/год, Київська область – 0,011 мР/год при допустимому фоні 0,05 мР/год, м. Чорнобиль – 0,021 мР/год, на КДП Дитятки 0,02 мР/год при контрольно допустимому рівні до 0,055 мР/год).  

Раніше глава МВС Арсен Аваков назвав причину брудного повітря у Києві. Він зазначив, що пожежі на Житомирщині є причиною забруднення повітря у Києві та області.

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. 

Київ спільно зі столичною областю створили робочу групу для упередження пожеж та подолання їх наслідків.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: