Правозахисники вимагають розслідувати підпал табору ромів на Лисій горі

Правозахисники вимагають розслідувати підпал табору ромів на Лисій горі
Підпал табору ромів на Лисій горі
Фото: С14, Facebook

УГСПЛ рішуче засуджує дії представників «С14» в Голосіївському районі

Українська Гельсінська спілка з прав людини звернулася до столичної поліції з вимогою провести ретельне розслідування дій представників організації С14, які виселили ромів з Лисої гори у Києві та спалили їхній табір. Про це йдеться у заяві УГСПЛ.

Як повідомлялося, 21 квітня представники праворадикальної організації «С14» розібрали та спалили палатки з поселення ромів на Лисій горі – історичній місцевості в Голосіївському районі Києва.

Крім цього, за повідомленням на сторінці С14 у Facebook, на цьому тижні плануються й інші рейди «проти незаконних проявів» ромів.

«УГСПЛ рішуче засуджує дії представників «С14» в Голосіївському районі м. Києва, адже руйнування поселення ромів є грубим порушенням прав людини, а також вважає неприпустимим переслідування його мешканців, що мало місце 17 квітня (на залізничному вокзалі. – Ред.) і є розпалюванням міжетнічної нетерпимості», - йдеться в заяві правозахисників.

«Українська Гельсінська спілка з прав людини звертається до керівництва Голосіївської районної в Києві державної адміністрації з проханням перевірити факт участі працівників РДА у заході 19 квітня та встановити правомірність їх дій; до керівництва Голосіївського РУ ГУМВС України в Києві з вимогою провести ретельне розслідування дій представників праворадикальної громадської організації «С14» 17-21 квітня, надати належну оцінку їх відповідності законодавству України та негайно вжити заходів щодо зменшення випадків розпалювання міжетнічної ворожнечі», - заявляє УГСПЛ.

Поліція не розслідує випадок спалення табору ромів на Лисій горі у Києві. За словами правоохоронців, офіційно до них відповідної інформації не надходило, ніхто заяв не писав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: