Президентка Словаччини побачила зруйновані росіянами Ірпінь та Бородянку (фото)

Президентка Словаччини побачила зруйновані росіянами Ірпінь та Бородянку (фото)
«У Бородянці та Ірпені я на власні очі бачила сліди розрухи, яку принесли в Україну російські солдати», – написала Чапутова
фото: Zuzana Čaputová

«Зузана підтвердила «Зузани» – під таким гаслом проходить візит президентки Словацької Республіки

Президентка Словаччини Зузана Чапутова приїхала з візитом в Україну, у вівторок вона відвідала зруйновані російськими військами Ірпінь та Бородянку. Про це йдеться у повідомленні Чапутової на Facebook.

«У Бородянці та Ірпені я на власні очі бачила сліди розрухи, яку принесли в Україну російські солдати. За сотні кілометрів на схід і південь тисячі інших мирних жителів України – жінок, чоловіків, дітей – все ще стикаються з такими ж спустошеннями. Я вірю, що коли цей кошмар закінчиться, Україна знову розквітне. Як сьогодні серед зруйнованих будинків у Бородянці чи Ірпені розквітли квіти», – написала Чапутова.

Чапутова сьогодні також зустрілась у Києві з президентом Володимиром Зеленським, повідомив заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга.

«Зузана підтвердила «Зузани» – саме під таким гаслом проходить візит президентки Словацької Республіки Зузани Чапутової в Києві. А «Зузани» – це також словацькі 155мм САУ. А ще особисте лобіювання статусу кандидата України в ЄС, оборонна підтримка, взаємодія в енергетичній сфері, можливий спільний прикордонно-митний контроль», – написав Сибіга на своїй сторінці у Facebook.

Чапутова також виступила перед депутатами Верховної Ради.

Видання Aktuality повідомляє, що Чапутова також проведе переговори з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Директор Департаменту комунікацій Офісу президента Словаччини Йозеф Матей повідомив, що після повернення з України Чапутова проведе спеціальну пресконференцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: