Прокуратура Києва вимагає повернути державі будівлю вартістю 117 млн грн

Прокуратура Києва вимагає повернути державі будівлю вартістю 117 млн грн

Право власності на приміщення було зареєстровано за приватним підприємством «Дартс» на підставі неіснуючого договору купівлі-продажу

Прокуратура Києва заявила позов до Господарського суду столиці з вимогою повернути державі об’єкт нерухомості вартістю майже 117 млн гривень на вул. Івана Гонти. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Приміщення площею понад 4 тис. кв. м, які розміщені у нежитловому будинку, належали до державної власності та не підлягали приватизації. Тривалий час вказаним майном користувалось Державне підприємство спеціалізованих ремонтно-будівельних та монтажно-налагоджувальних робіт «Київкомунекологія».

У 2017 році, незважаючи на встановлену заборону на відчуження цього об’єкту, право власності на приміщення було зареєстровано за приватним підприємством «Дартс» на підставі договору купівлі-продажу від 10.11.2003.

Водночас прокуратура Києва з’ясувала, що Фонд державного майна України згоду на відчуження вказаних приміщень не надавав, аукціон з продажу цього майна не проводився, а договір купівлі-продажу від 10.11.2003 взагалі не укладався.

У зв’язку з цим, прокуратура столиці звернулась до суду з вимогою визнати недійсним договір купівлі-продажу нерухомого майна від 10.11.2003 та скасувати державну реєстрацію права власності на спірне майно за приватним підприємством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: