Реконструкцію моста Патона оцінили в 5 млрд грн

Реконструкцію моста Патона оцінили в 5 млрд грн
Мост Патона буде реконструйовано

За результатами обстеження підготують технічне завдання на розробку проектно-кошторисної документації реконструкції

До кінця цього року в Києві оголосять результати обстеження стану моста Патона, після чого буде розроблений проект щодо відновлення конструкції.

Про це 44.ua повідомив в. о. заступника гендиректора з питань будівництва КК «Київавтодор» Павло Монастирний.

«Станом на листопад «Київавтодору» надано часткове обстеження конструкцій прогонових будов моста: головні балки, в'язі, опорні частини, оглядові проходи і обстеження металевих поперечних балок, залізобетонної плити проїжджої частини, тротуарних блоків, деформаційних швів і дорожнього покриття. Обстеження завершать до кінця поточного року», - розповів Монастирний.

Потім за результатами обстеження підготують технічне завдання на розробку проектно-кошторисної документації реконструкції моста.

«Але у зв'язку зі специфікою моста проектування буде виконуватися в три стадії – ТЕО (техніко-економічне обґрунтування. - Ред.), стадія «П» (проект. - Ред.) і стадія «Р» (робоча документація. - Ред.). Орієнтовна вартість реконструкції становить 5 млрд грн», - додали в «Київавтодорі».

Зазначимо, в липні на нараді представників НАН України та КМДА було запропоновано провести комплексне обстеження моста, а потім реконструкцію, яка за 65 років експлуатації проводилася один раз. А в кінці серпня мер Віталій Кличко з міського бюджету виділив 4 млн грн на обстеження аварійного моста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: