Що відбувається на вторинному ринку житла у столиці (підсумки 2017 року)

Що відбувається на вторинному ринку житла у столиці (підсумки 2017 року)

Ціни на вторинне житло у Києві продовжують падати

У 2017 році доларові ціни на житло на вторинному ринку нерухомості Києва продовжили зниження. Зниження цін складає 6,2%. Про це повідомляється у звіті консалтингової компанії City Development Solutions і порталу нерухомості Address.ua за підсумками минулого року.

За даними експертів, медіанна вартість квадратного метра на ринку вторинної житлової нерухомості впритул підібралася до психологічної позначки в $1000.

Обсяг пропозицій на вторинному ринку житла у Києві незначно збільшився - поповнення ринку відбувалося в основному за рахунок квартир у зданих в експлуатацію нових будинках і альтернативних угод з метою поліпшення власних житлових умов.

Високий попит на малометражні квартири нівелює поповнення вторинного сегмента новими однокімнатними квартирами, в зв'язку з чим структура пропозиції залишилася без змін - 65% пропозицій представлено дво- і трикімнатними квартирами.

Кількість угод купівлі-продажу на київському ринку житла збільшилася на 7,9% у порівнянні з 2016 роком, в основному, за рахунок триваючого зсуву попиту в бюджетний сегмент. Основним фактором для подібних змін стало триваюче зниження доларових цін на вторинне житло і неготовність покупців інвестувати в недобудови. Незважаючи на ці зміни, співвідношення кількості угод на первинному і вторинному ринках в 2017 році склало 60/40.

У структурі запитів як по площі, так і за ціною квартири збереглися минулорічні різноспрямовані тенденції - більше 60% запитів припадає на квартири вартістю до $30 тис. При цьому, кількість запитів на 2-кімнатні квартири продовжила рости.

У 2017 році середньомісячний обсяг пропозиції на вторинному ринку житлової нерухомості продовжив зменшуватися - він склав 18,4 тис. квартир, що на 20% менше, ніж в 2016 році.

До слова, у квартирній черзі в Києві перебувають близько 70 тисяч жителів столиці. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: