Кличко перевірив, чи готове метро до запуску (фото, відео)

Кличко перевірив, чи готове метро до запуску (фото, відео)
Метрополітен готується до відкриття
Фото: пресслужба мера Києва

Київський метрополітен відкриється, як тільки дозволить уряд

Столична влада готова відкрити метро, як тільки уряд дозволить відновити роботу метрополітену. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Що стосується метро. Ми готові будемо відновити його роботу, як тільки уряд дозволить це зробити. Поки метрополітен не перевозив пасажирів, у ньому тривали всі необхідні роботи з утримання інфраструктури - заміна рейок, шпал, ремонти ескалаторів, вагонів, оновлення вентиляційного обладнання та інші», - сказав мер столиці. 

Також, за його словами, розпочали роботи за програмою доступності на станціях «Лук'янівська» та «Сирець». «Зокрема, там передбачене облаштування тактильних смуг, навігації, та заміна вхідних груп для вільного доступу маломобільних громадян», - розповів Кличко.

Регулярно відбувалась і дезинфекція в метрополітені: потягів, вестибюлів, кас та платформ на станціях. Після відновлення роботи підземки ці заходи посилять. 

Кличко побував на двох станціях метро і показав відео, як виглядає сьогодні столична підземка.

«Ми готуємося, як ви бачите, до відновлення роботи метрополітену», - зазначив мер.

Як відомо, з 12 травня у Києві запроваджено перший етап послаблення обмежувальних заходів. Але наземний громадський транспорт працює на першому етапі послаблень в нинішньому - обмеженому режимі. А метро поки що не відновить роботу.

Як повідомляв глава уряду Денис Шмигаль, метрополітен у містах України почне відкриватися на третьому етапі послаблення карантинних заходів, відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

13 травня мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із проханням відновити з 25 травня роботу столичного метрополітену у звичайному режимі.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій вважає, що не можна відкривати метро 25 травня.

Кличко закликав киян після відкриття метро користуватися ним тільки за нагальної потреби і дотримуючись усіх правил безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: