Справу підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини розглядатиме суд присяжних

Справу підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини розглядатиме суд присяжних
Олеся Бузину вбили 16 квітня 2015 року на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва

Колегія суддів вирішила призначити обвинувальний акт до розгляду по суті судом присяжних

У четвер, 7 червня, у Шевченківському суді Києва за участі прокуратури Києва відбулось підготовче засідання у справі за обвинуваченням Андрія Медведька та Дениса Поліщука, які підозрюються у вчиненні умисного вбивства українського журналіста Олеся Бузини. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

За результатами підготовчого судового засідання колегія суддів вирішила призначити обвинувальний акт до розгляду по суті судом присяжних.

Наступне засідання відбудеться 15 червня.

Нагадаємо, вбивство Олеся Бузини сталося 16 квітня 2016 року. Дії підозрюваних у вчиненні цього резонансного злочину  Медведька та Поліщука кваліфіковані за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 263 (незаконне зберігання зброї) КК України. За вчинене їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, журналіста і російського пропагандиста Олеся Бузину вбили 16 квітня 2015 року на вулиці Дегтярівській у Шевченківському районі Києва біля будинку, де він мешкав. При цьому вбивство відбулося під час «Прямої лінії» президента Росії Володимира Путіна. Тоді він заявив, що це «не перше політичне вбивство» в Україні. 

За підозрою у вбивстві журналіста було затримано націоналістів Андрія Медведька і Дениса Поліщука.

Як повідомлялося, мати Олеся Бузини Валентина Бузина подала позов в Європейський суд з прав людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: