Стало відомо, скільки доведеться платити за неправильну парковку у Києві

Стало відомо, скільки доведеться платити за неправильну парковку у Києві
За паркування у заборонених місцях доведеться сплатити великий штраф

Паркуватися під знаками «стоянка заборонена» буде коштувати дуже дорого

У Києві буде посилено покарання за порушення правил парковки.

Як розповів в інтерв'ю журналу Новое Время мер Києва Віталій Кличко, столична влада «два роки чекала на законопроект з Верховної Ради», через що не було можливості штрафувати безвідповідальних водіїв.

«Зараз закон буде вступати в силу, і ми почнемо наводити порядок. Можу сказати безвідповідальним водіям: паркуватися під знаками «зупинка заборонена» буде коштувати дуже дорого, - пообіцяв Кличко. - Більше 1,5 тис. грн, якщо машини блокують проїзд».

При цьому додатково доведеться оплачувати евакуацію автомобілів, якщо потрібно буде їх підняти і перевезти на штрафмайданчик.

«Ми почнемо евакуювати машини, які блокують дві смуги руху з лівого і правого боку, - заявив мер. - Сьогодні кожна київська вулиця заблокована автомобілями. Вони звужують вулицю, не дають можливості для руху громадського транспорту. Також нам потрібно робити стоянки для автомобілів. У центральній частині міста будемо заходити під землю і будувати багатоповерхові паркінги».

Як повідомлялося, спеціалісти КП «Київтранспарксервіс» вивчають стан справ у галузі та аналізують паркувальний потенціал міста, щоб узаконити паркування у столиці та зробити його зручним і для водіїв, і для пішоходів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: