Стало відомо, яким буде бюджет Києва на 2019 рік

Стало відомо, яким буде бюджет Києва на 2019 рік
Обсяги надходжень до столичного кошторису зростають

Мер Віталій Кличко заявив про оздоровлення економіки міста

Бюджет столиці на 2019 рік планується на рівні 53 мільярдів гривень. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі радіо «НВ».

Він зазначив, що протягом останніх років столичній владі вдалося збільшити обсяги надходжень до столичного кошторису. І це дозволило реалізувати багато необхідних інфраструктурних проектів. 

«Бюджет нашого міста в 2014 році був менше, ніж борг міста. Борг тоді складав 25 мільярдів гривень. Місто було на межі банкрутства. Сьогодні ж ми плануємо бюджет міста на наступний рік на рівні 53 мільярдів гривень. І це при тому, що борг ми зменшили до 12 мільярдів. А це означає, що в нас триває оздоровлення економіки міста, - заявив Кличко. – Тільки впровадження системи закупівель ProZorro дало можливість отримати додатково більше 2 мільярдів гривень».

За словами мера столиці, за кілька останніх років у Києві, зокрема, вдалося капітально відремонтувати понад 800 кілометрів доріг. В місті з’явилися велодоріжки. Також, збільшивши надходження до бюджету, вдалося побудувати чи повністю реконструювати 19 дитячих садочків та 7 шкіл, втілити багато інших проектів.

Нагадаємо, рано вранці 23 листопада Верховна Рада затвердила в цілому законопроект про державний бюджет на 2019 рік.

 Читайте також матеріал: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: