Столична влада погрожує закривати ТРЦ з проблемами пожежної безпеки

Столична влада погрожує закривати ТРЦ з проблемами пожежної безпеки

Наразі недоліки у питаннях пожежно-техногенної безпеки є у кожному ТРЦ Києва

Київська міська державна адміністрація через суд домагатиметься призупинення роботи торгово-розважальних закладів, власники яких відмовляються усунути порушення пожежної безпеки. Про це під час прес-конференції розповів начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій Роман Ткачук, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, недоліки у питаннях пожежно-техногенної безпеки є у кожному ТРЦ Києва. За час дії мораторію на проведення перевірок суб’єктів підприємницької діяльності почастішали випадки пожеж, у тому числі у ресторанах та торгово-розважальних центрах.

«Наше завдання – домогтися від власників повного усунення цих порушень. В іншому випадку, ми вже обговорювали це питання з мером, інформація передаватиметься правоохоронцям. Тоді через суд будемо домагатися обмеження роботи ТРЦ до повного усунення проблем», – заявив начальник Управління та додав, що міська влада вже погодила свої дії з Головним управлінням ДСНС у Києві.

Ткачук нагадав, що з 2017 року громада столиці фінансує оснащення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Києві.

«У минулому році виділено 6 млн грн на матеріально-технічне оснащення пожежно-рятувального підрозділу, в цьому році виділено вже більше 20 млн грн», – додав він.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко доручив обстежити всі торгово-розважальні комплекси на відповідність нормам пожежної безпеки. 

Сьогодні, 28 березня, вранці у торговельно-розважальному центрі Dream Town у Києві було проведено навчальну пожежу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: