Столичні правоохоронці викрили нарколабораторію промислових масштабів (фото)

Столичні правоохоронці викрили нарколабораторію промислових масштабів (фото)
Під час обшуків вилучено близько 110 кг солей Alpha PVP у рідкому та кристалічному вигляді, майже 2,5 тонн прекурсорів
Фото: Київська міська прокуратура

Потужності нарколабораторії дозволяли щомісяця виготовляти від 100 до 150 кг психотропних речовин

Столичні правоохоронці в ході спецоперації викрили злочинну групу, учасники якої в лабораторних умовах виготовляли психотропні речовини та займалися їх збутом на території столиці та інших областей України (ч. 2 ст. 307 КК України). Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Зокрема встановлено, що учасники злочинної групи створили інтернет-магазин Proton Lab, через який із використанням поштового сервісу здійснювався масовий збут психотропних речовин, а саме амфетаміну та ALFA-PVP, на території Києва та в інших регіонах України.

Зазначений інтернет-магазин приймав замовлення у месенджерах Telegram, WhatsApp та Viber, після чого, за умови стовідсоткової оплати, здійснювалась відправка замовлень через поштові відділення під вигаданими анкетними даними.

28 липня правоохоронними органами проведено ряд санкціонованих обшуків в Києві, а також Київській та Житомирській областях, у ході яких викрито та знешкоджено нарколабораторію, де у промислових масштабах виготовляли психотропні речовини.

Потужності нарколабораторії дозволяли щомісяця виготовляти від 100 до 150 кг психотропних речовин, вартість яких при оптовому продажу становить близько 15 млн грн, а при роздрібному – до 70 млн грн.

У ході обшуків вилучено близько 110 кг солей Alpha PVP у рідкому та кристалічному вигляді, майже 2,5 тонн прекурсорів, лабораторне обладнання тощо.

Двох осіб, причетних до злочинної діяльності, затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до злочину.

Як повідомлялося, у Деснянському районі Києва правоохоронці викрили групу чоловіків, які організували наркобізнес на території Києва та інших областей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: