Столичний стадіон «Русанівець» може стати базою олімпійського рівня

Столичний стадіон «Русанівець» може стати базою олімпійського рівня
Проект стадіону «Русанівець»

Планується, що стадіон буде відкритий навесні наступного року

Стадіон «Русанівець» на вул. Ігоря Шамо, 10-12 у Дніпровському районі Києва після конструкції може стати новою тренувальною базою для легкоатлетів, і його рівень буде відповідати рівню сучасних олімпійських об’єктів. Про це повідомили у КП «Житлоінвестбуд-УКБ», яке виступає замовником реконструкції.

«Колись на «Русановці» проводилися футбольні матчі міського рівня, але з часом він зруйнувався, «обріс» купами сміття і став придатний більше для вигулу собак, ніж для занять спортом, – розповідає директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Вячеслав Непоп. – Торік за дорученням мера Києва Віталія Кличка розпочалася реконструкція стадіону за кошти міського бюджету».

Як повідомляє прес-служба КМДА, на сьогодні вже виконана дренажна основа зі щебню і відсіву для подальшого укладання штучної трави на футбольному полі. На бігових доріжках покладено чорновий шар асфальту, який надалі буде покритий сучасним спортивним поліуретановим покриттям. Демонтовані залишки конструкцій старих аварійних трибун, і виконана основа для облаштування нових обладнаних навісом трибун на 480 місць. Закладено фундамент і розпочато монтаж металевих конструкцій павільйону, у якому передбачені необхідні для повноцінного функціонування стадіону приміщення: роздягальні для спортсменів із душовими і санвузлами, санвузли для глядачів, медпункт, тренерські, приміщення для зберігання спортивного інвентарю та пункт охорони з відеоспостереженням.

За проектом залишилося завершити будівництво адміністративної будівлі, провести зовнішнє електропостачання, освітлення, зовнішні мережі водопроводу і каналізації, а також звести надійну огорожу території стадіону. Буде встановлено чергове і спортивне освітлення, спортивне інформаційне табло, проведено благоустрій території, а сам стадіон буде оснащений необхідним спортивним інвентарем.

Планується, що стадіон буде відкритий навесні наступного року. Але термін завершення реконструкції залежить від фінансування. Зараз профінансовано близько 14% проекту. За наявності коштів у повному обсязі роботи можна завершити до кінця поточного року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: