Тендерна справа на 47 млн грн: прокуратура взялася за посадовців «Борисполя»

Тендерна справа на 47 млн грн: прокуратура взялася за посадовців «Борисполя»
Термінал «D» міжнародного аеропорту «Бориспіль»

Тендерний комітет аеропорту визначив переможцем торгів щодо реконструкції терміналу D юрособу без досвіду виконання таких робіт

Прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовими особами Державного підприємства Міжнародний аеропорт «Бориспіль» під час закупівлі робіт на суму понад 47 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

«Установлено, що Державним підприємством Міжнародний аеропорт «Бориспіль» проведено відкриті торги щодо проведення будівельних робіт з реконструкції найбільшого в країні пасажирського авіатерміналу – терміналу «D» міжнародного аеропорту «Бориспіль», у якому взяло участь два суб’єкти господарювання. Переможцем вказаних торгів визначено юридичну особу, якою надано тендерну пропозицію, що не відповідає умовам тендерної документації (кваліфікаційним вимогам), встановленої замовником – ДП МА «Бориспіль», - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на те, що проведення будівельних робіт з реконструкції пасажирського Терміналу «D» відноситься до будівництва об’єктів з підвищеною небезпекою, переможцем тендеру визначено юридичну особу, у якої відсутній досвід виконання будівельних робіт зазначеної складності.

Однак, тендерним комітетом аеропорту «Бориспіль» в порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель укладено договір на суму понад 47 мільйонів гривень.

Такі дії посадових осіб тендерного комітету не відповідають засадам здійснення публічних закупівель та не мають на меті захист економічних інтересів державного підприємства від неправомірних посягань, зазначають у прокуратурі.

Прокуратурою Київської області розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення вказаними особами кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Досудове розслідування триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: