Трамвайний та автобусний парки Києва будуть оновлені майже на 44 млн грн

Трамвайний та автобусний парки Києва будуть оновлені майже на 44 млн грн

Столична влада планує суттєво оновити міський громадський транспорт

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили проект рішення про затвердження угод, укладених міським головою від імені Київради з метою реалізації проекту «Міський громадським транспорт України».

Відтак, планується суттєво оновити міський громадський транспорт. Йдеться про трамвайний та автобусний парки, а також про придбання кабін фунікулеру для перевезення пасажирів. Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Планується оновити міський трамвайний парк на суму 24,9 мільйона євро. Автобусний – на 18,6 мільйона євро. А також купити кабіни фунікулеру та обладнання до них на загальну суму 6,5 мільйонів євро. Кошти надає Європейський інвестиційний банк у рамках реалізації проекту «Міський громадський транспорт України». Відповідні домовленості зараз діють між нашою державою та фінансовою інституцією», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Розпорядником коштів буде комунальне підприємство «Київпастранс».

Реалізація цього проекту покращить рівень надання сучасних, безпечних та, що важливо, екологічних послуг з перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, кажуть у мерії.

Документ мають розглянути на одному із пленарних засідань Київради.

Як повідомлялося, львівське спільне німецько-українське підприємство «Електронтранс» виграло тендер на поставку 10 нових трамваїв для Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: