У Генштабі оприлюднили свою версію стрілянини у київському кафе

У Генштабі оприлюднили свою версію стрілянини у київському кафе
Внаслідок стрілянини в кафе на вулиці Михайла Гришка у Києві поранено двох охоронців

У Генштабі назвали самозахистом стрілянину у кафе Києва

У Генштабі заявили, що військовослужбовець, який застосував травматичну зброю у київському кафе, зробив це для захисту себе та життя товаришів.

Про це прес-служба Генштабу повідомляє у Facebook.

У штабі пояснили, що 6 жовтня охоронець кафе спровокував конфліктну ситуацію, безпідставно звинувативши військовослужбовців у нібито небажанні сплатити рахунок за замовлення. Уникаючи конфлікту, військовослужбовці розрахувались заздалегідь, хоча ще не планували залишати заклад.

«Однак конфлікт мав продовження о 4:20, коли військовослужбовці залишали заклад, на дворі їх очікувала група цивільних, у кількості вісім осіб, які прагнули «з’ясування стосунків». Спровокувавши сварку, цивільні молодики здійснили напад на військовослужбовців, у наслідок чого двоє з військовослужбовців отримали тілесні ушкодження. Для захисту себе, життя та здоров’я товаришів, один з військовослужбовців, попередивши встановленим порядком, змушений був застосувати травматичну зброю – пістолет «ФОРТ-12», - йдеться у повідомленні.

Варто наголосити, що дозвіл на зброю він мав. Попередньо встановлено, що за результатами проведеної перевірки, військовослужбовці у стані алкогольного сп’яніння не перебували.

У Генштабі просять ЗМІ не давати упереджених оцінок, які базуються на неперевірених фактах, до завершення слідства.

Раніше повідомлялося, що внаслідок стрілянини в кафе на вулиці Михайла Гришка у Києві поранено двох охоронців, затримано трьох осіб.

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство» відносно майора ЗСУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: