У кабінеті київського поліцейського знайшли 50 тисяч «незаконних доларів»

У кабінеті київського поліцейського знайшли 50 тисяч «незаконних доларів»
Фото: прес-служба прокуратури Києва

Поліцейському загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років

Слідчими столичної прокуратури спільно з працівниками внутрішньої безпеки ГУ НП у м. Києві повідомлено про підозру заступнику начальника відділу управління карного розшуку ГУ НП у м. Києві у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Про це 30 жовтня повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Зазначається, що під час проведення обшуку у службовому кабінеті поліцейського були вилучені грошові кошти в загальній сумі понад 104 тис. доларів, з яких лише 49 тис. доларів мали підтверджені джерела походження.

«У той же час законність набуття посадовцем решти суми не підтвердилася жодними доказами. Окрім цього, вказані грошові кошти не були внесені поліцейським у декларацію про доходи та майновий стан», - заявили у прокуратурі.

За результатами слідства службовцю оголошено підозру за ст. 366-1 та ч. 2 ст. 368-2 КК України. До суду підготовлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу. Досудове слідство триває.

«Санкцією ч. 2 ст. 368-2 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», - зазначили в прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що у Києві затримали офіцерів поліції, які вимагали та отримали від громадянина хабаря у сумі 50 тис. доларів за уникнення відповідальності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: