У Києві досі смог: вулиці міста інтенсивно миють спецзасобами (фото)

У Києві досі смог: вулиці міста інтенсивно миють спецзасобами (фото)
Щодня на дорогах Києва працює 55 одиниць спецтехніки
Фото: Київавтодор

За добу дорожники використали понад 2 тисячі кубометрів розчину зі спецзасобами

У Києві триває посилене миття вулиць, оскільки у повітрі столиці досі присутні продукти горіння. Щодня на дорогах працює 55 одиниць спецтехніки. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Тільки за минулу добу дорожники використали понад дві тисячі кубометрів розчину зі спецзасобами. Посилене миття вулиць міста триває. Щодня на дорогах працює 55 одиниць спецтехніки. У повітрі столиці досі фіксують продукти горіння. Дороги в столиці мили спецзасобами і до цієї ситуації із забрудненням повітря. Від початку обмежувальних заходів», - сказав мер Києва.

Мер вчергове звернувся до мешканців столиці із закликом не палити траву та сміття, бо вірогідність того, що від маленької іскри може початися пожежа, дуже велика. 

«За останню добу в Києві та області зафіксовано 37 пожеж трав’яного настилу. Через це в посиленому режимі працюють понад тисяча рятувальників київського гарнізону. Частина з них вже півтора тижня працює в зоні відчуження, де досі виникають локальні пожежі. Також столичні вогнеборці допомагають гасити пожежі в Житомирській області», - повідомив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 22 квітня, Київ знаходився на 10-му місці у світовому рейтингу забруднення повітря у містах. 

Наразі  триває ліквідація пожеж у лісах на Житомирщині та в Чорнобильській зоні.

Раніше глава МВС Арсен Аваков назвав причину брудного повітря у Києві. Він зазначив, що пожежі на Житомирщині є причиною забруднення повітря у Києві та області.

Внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у Києві. За словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: