Пожежі навколо Києва. Оперативні дані станом на ранок

Пожежі навколо Києва. Оперативні дані станом на ранок
Триває ліквідація лісових пожеж у Житомирській області
Фото: ДСНС

Пожежі на Житомирщині локалізовано

Станом на 7-му годину 22 квітня, у Зоні відчуження ЧАЕС триває гасіння пожеж на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках, пройдених вогнем.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 8 шляхопрокладачів Збройних сил України. Інженерною технікою створено 640 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1202 чоловіки та 279 одиниць техніки, у тому числі 3 вертольоти ДСНС, якими 21 квітня здійснено 129 скидів – 258 т води.

У Житомирській області пожежу трав’яного настилу та лісової підстилки в Виступовицькому лісництві Овруцького району локалізовано. Станом на ранок 22 квітня, силами ДСНС надається допомога працівникам лісового господарства щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків та деревини. До гасіння залучено 596 осіб та 77 одиниць техніки.

Також локалізовано пожежу трав’яного настилу та лісової підстилки поблизу с. Острови Овруцького району. Триває гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків та деревини. До гасіння залучено 137 осіб та 18 одиниць техніки.

Лісові пожежі на території Житомирської області вирують з 16 квітня. Жителів декількох згорілих сіл у цьому регіоні евакуювали. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні вже 43 нежитлових і 38 житлових будинків.

Як повідомлялося, до ліквідації пожежі у Чорнобильській зоні відчуження залучено 30 військовослужбовців та 9 одиниць інженерної техніки Збройних сил України.

Нагадаємо, у МВС назвали «можливою диверсією» пожежі в Чорнобильській зоні та Житомирській області.

Під Києвом орудували палії, які пересуваються на скутерах.

Внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у Києві. За словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Український режисер Стас Капралов зняв відеоролик, в якому показав жахливі наслідки масштабної пожежі, що не вщухає у Чорнобильській зоні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: