Забруднення повітря в Києві: Кличко каже, що ситуація покращилася

Забруднення повітря в Києві: Кличко каже, що ситуація покращилася

Віталій Кличко назвав причину забрудення повітря

Ситуація із якістю повітря у Києві трохи стабілізувалася. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Через суху весну і велику кількість пожеж ми отримали дуже небезпечну ситуацію, яка змінюється майже щогодини. Переважно, через людську недбалість та умисні підпали в багатьох районах Києва й області стаються пожежі. Тільки минулого місяця рятувальники більше 400 разів виїжджали на гасіння підпалів сухої трави. Звідси ж - і тління торф’яників, і лісові пожежі - такі як в Чорнобильській зоні та в Житомирській області», - сказав Кличко.

«Крім того, що ми втрачаємо сотні гектарів лісів, всі продукти горіння потрапляють у повітря. Уже майже тиждень Київ - у світовому антирейтингу міст із високою загазованістю повітря. Все це – наслідки пожеж», - зазначив він. 

За його словами, зараз ситуація трохи стабілізувалася. «Завдяки зусиллям наших пожежників, зміні напрямку вітру та короткочасним дощам якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, а також у столиці дещо покращилася», - сказав Кличко. 

Також він нагадав, що в МВС створили спеціальну групу з протидії підпалам, а Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію в лісах.

«Я дякую небайдужим людям, які інформують про підпали та викликають правоохоронців. Таким чином поліція вже затримала кількох паліїв. І, переконаний, покарання для них має бути найсуворішим!» - наголосив Кличко.

Як відомо, внаслідок пожеж різко підвищився рівень забрудненості повітря у Києві. За словами київського мера Віталія Кличка, радіаційний фон у столиці та Київській області у межах норми.

Також метеоролог пояснив причину смогу у Києві. «Забруднення, яке ми спостерігаємо у місті Києві, жодним чином не пов’язане із Зоною відчуження Чорнобильської АЕС, а є наслідком переміщення повітряних мас із території Житомирської області, де відмічаються найбільші площі пожеж», – сказав фахівець.

Станом на 11:15 21 квітня, Київ опустився на 53 місце у світовому рейтингу забруднення повітря у містах. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: