У Києві група юристів намагалася заволодіти квартирами померлих на 5,7 млн грн

У Києві група юристів намагалася заволодіти квартирами померлих на 5,7 млн грн

До злочинної групи входили адвокати, нотаріус, колишній суддя та місцевий посадовець

Правоохоронцями викрито групу осіб, до складу якої, входили адвокати, приватний нотаріус та колишній суддя, які намагалися заволодіти майном громадян. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

«Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України, за оперативного супроводження Управління захисту економіки у м. Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України, викрито групу осіб, яка діяла на території міста Києва, до складу якої входили адвокати, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, колишній суддя одного із районних судів міста Києва, посадова особа органу місцевого самоврядування Київщини та інші особи, які шляхом підробки заповітів та інших документів від імені померлих осіб намагалися заволодіти їх майном», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що адвокати спільно з приватним нотаріусом при реалізації спільного злочинного умислу, направленого на заволодіння шляхом обману чужим майном, займалися виготовленням заповітів та інших документів від імені померлих осіб шляхом внесення до них завідомо недостовірних відомостей. Після виготовлення зазначених документів вказані особи за допомогою колишнього судді одного із районних судів міста Києва та інших осіб проводили їх державну реєстрацію у філії міста Києва та Київської області державного підприємства «Національні інформаційні системи».

В подальшому, за результатами ведення спадкових справ, використовуючи підроблені заповіти від імені померлих осіб, зловмисники намагалися заволодіти всім майном померлих, в тому числі і квартирами в Києві.

Загалом встановлено, що злочинці за вказаною схемою, намагалися заволодіти квартирами «мертвих душ» та іншим майном, яке їм належало, на загальну суму близько 5,7 млн грн.

На даний час вказаним особам повідомлено про підозру. Крім того, слідчими проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчинених кримінальних правопорушень, а також вирішується питання про обрання вказаним особам запобіжних заходів.

Досудове розслідування наразі триває.

Довідково: санкцією статей (ч. 4 ст. 190, ч. 2, 3, 4 ст. 358 КК України), що інкримінуються підозрюваним, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: