У Києві на Андріївському узвозі встановили пам'ятник Гоголю. Містяни обурилися

У Києві на Андріївському узвозі встановили пам'ятник Гоголю. Містяни обурилися
На п'єдесталі є табличка, що вказує про подарунок Києву пам'ятника скульптором Борисом Довганем
фото:Facebook

Встановлення відбулося без обговорення з громадськістю

На Андріївському узвозі, без попердніх обговорень та конкурсів, встановили пам'ятник Миколаю Гоголю. Цей факт викликав неабияке обурення у киян, повідомляє 24tv.ua.

За словами київського урбаніста Віталія Селика, встановлення скульптури на Андріївському узвозі виглядає дивним та нелогічним кроком. А те, що це зробили без обговорення, є продовженням поганої тенденції.

«На п'єдесталі є табличка, що вказує про подарунок Києву пам'ятника скульптором Борисом Довганем, але митець помер ще 2 роки тому. Ймовірно, встановив відомий колекціонер», – написав Селик на сторінці у Facebook

Селик припускає, що до появи пам'ятника може бути причетний Олександр Брей, чий офіс розташований неподалеку. Раніше колекціонер вже відкривав на Андріївському узвозі скандальну скульптуру Олександра Вертинського.

Втім, після обурення киян появою більш схожого на цвинтарний пам'ятника, його демонтували.

«Просто комусь захотілося ще один пам’ятник письменнику. Перший встановили на Русанівському бульварі у 1982 році до 130 роковин від дня смерті письменника. Цікаво, хто ж вирішив, що може ставити скульптури на Андріївському без погодження громади Києва, як у себе на дачі?» – підкреслив Селик.

Урбаніст наголосив, що перебування пам'ятнику на Андріївському узвозі зовсім не є логічним. На думку експерта, скульптуру могли б встановити на вулиці, яка має ім'я письменника.

Тим часом, депутати «Європейської солідарності» та інших фракцій пропонують доручити уряду невідкладно розширити межі та охоронні зони національного заповідника «Бабин Яр», внести всі об’єкти заповідника до реєстру нерухомих пам’яток України та заборонити участь в будь-якій формі в реалізації заходів із вшанування жертв Бабиного Яру представників держави-агресора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: