У Києві викрито схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті шкіл

У Києві викрито схему розкрадання бюджетних коштів на ремонті шкіл
Компанії отримали кошти на ремонт покрівлі в Центрі дитячої та юнацької творчості, але роботи виконано не в повному обсязі

Під час обшуків у фігурантів справи виявлено валюту, печатки і набої до автомата Калашникова

Співробітники податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби у Києві викрили схему розкрадання бюджетних коштів, призначених для ремонту об’єктів комунальної власності. Про це повідомляє прес-служба столичного ГУ ДФС.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК України під процесуальним керівництвом прокуратури Києва було встановлено, що групою осіб для участі в тендерних процедурах щодо надання послуг з капітального ремонту об'єктів комунальної власності на території одного з районів міста Києва було створено низку підконтрольних компаній, які стали переможцями тендеру.

«Протягом 2018 року вказані компанії отримали понад 40 млн грн бюджетних коштів на капітальний ремонт приміщень музичної школи, загальноосвітньої школи, покрівлі в Центрі дитячої та юнацької творчості, а також капітальний ремонт фасаду житлового будинку одного з районів м. Києва. Однак, 24 млн грн із отриманих були перераховані фігурантами на рахунки 24 підприємств, які входили до складу викритого працівниками податкової міліції конвертаційного центру. При цьому роботи, на які виділялися кошти, виконувалися не в повному обсязі, а бюджетні кошти переводилися в готівку через фіктивні підприємства за 10-12% від суми та присвоювалися», - йдеться в повідомленні податківців.

Обстеженням вказаних об'єктів комунальної власності, які були предметом тендерних процедур, підтверджено, що фактично відповідні роботи виконувалися лише частково, до того ж силами офіційно непрацевлаштованих осіб.

За результатами обшуку офісних приміщень групи компаній–фігурантів виявлено та вилучено 18 печаток СГД даної групи, готівку в національній та іноземній валюті в еквіваленті більше 1,5 млн грн, комп’ютерну техніку та телефони із листуванням з організатором та учасниками конвертцентру щодо документального оформлення видимості проведених робіт.

Окрім того, в ході обшуку було виявлено та вилучено понад 1000 бойових патронів для автомата Калашникова.

Триває слідство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: