У Києві з самого ранку величезні черги на АЗС (фото)

У Києві з самого ранку величезні черги на АЗС (фото)
У черзі на АЗС кілька десятків автомобілів
фото: glavcom.ua

Через дефіцит пального столичні водії не можуть заправити свої автомобілі

30 квітня вже близько 6 години ранку на столичних автозаправках утворилися величезні черги через дефіцит пального. Про це повідомляють читачі «Главкома».

Черга виникла на АЗС, де ще можна купити бензин, в одному зі спальних районів Києва

У черзі перебуває кілька десятків автівок.

Черга на АЗС розтяглася на кілька сотень метрів (фото: glavcom.ua) Черга на АЗС розтяглася на кілька сотень метрів (фото: glavcom.ua)

Дефіцит пального спричинено ворожими обстрілами паливної інфраструктури Україниі і, як запевняє міністерка економіки Юлія Свириденко, протягом тижня його мають ліквідовати.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що систему постачання пального в Україну вдасться забезпечити протягом найближчих одного-двох тижнів.

Нагадаємо, Верховна Рада відмовилася від попередньої ініціативи повернути акцизний податок на пальне та 20% податку на додану вартість. Про це повідомив перший заступник голови Податкового комітету парламенту Ярослав Железняк.

Разом з тим, станом на 26 квітня вартість бензину А-92 стартувала від 32,22 грн/л, у середньому по Україні цей вид бензину збували по 33,47-33,65 грн/л.

А-95 можна було придбати за ціною від 33,33 грн/л. Середня ринкова ціна коливалася в межах 33,98-34,06 грн/л.

Дизельне пальне продавали за середньою ціною 37,87-38,35 грн/л. Можна було знайти заправки, де вартість дизелю стартувала від 36,91 грн/л.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: