У Києві з’явиться соціальний гуртожиток для дітей-сиріт

У Києві з’явиться соціальний гуртожиток для дітей-сиріт

Гуртожиток розміщено на вулиці Порика, 13-Б

На пленарному засіданні Київської міської ради депутати ухвалили рішення про створення Київського міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Така установа дозволить забезпечити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від 15 до 23 років тимчасовим житлом, а отже створить умови для їх соціальної адаптації.

Рішення підтримали 76 депутатів.

«Проблема відсутності житла у дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування часто стає причиною їхньої соціальної дезорієнтації, бродяжництва, протиправної поведінки. Місто просто зобов’язане подбати про таких дітей і провести їх у доросле життя з усіма навиками, що може забезпечити соціальний гуртожиток. Він розрахований для дітей від 15 до 23 років», – повідомила депутат Київради Ганна Старостенко.

Гуртожиток розміщено на вулиці Порика, 13-Б. Наразі там здійснено усі ремонтні роботи. Тож після закупівлі меблів там зможе розміститися приблизно 30 осіб.

«Серед іншого, дітям надаватиметься психологічна допомога, інформаційні послуги, здійснюватиметься матеріальний супровід, щоб сповна відбулася їхня соціальна адаптація», - підкреслила Старостенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: