У Києві з’являться інспектори з паркування

У Києві з’являться інспектори з паркування

148 інспекторів слідкуватимуть за дотриманням правил паркування

27 вересня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення «Про уповноваження посадових осіб (інспекторів з паркування) Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА)». Про це повідомляє прес-служба Київради.

Як відомо, 27 вересня в Україні набули чинності нові правила паркування автомобілів. За новим законом займатись порушниками будуть не лише патрульні поліцейські, а й інспектори з паркування. Їх у столиці буде 148. Повноваження транспортних ревізорів затвердили депутати Київради.

«Зараз на рівні держави відбувається реформа галузі паркування, і місцева влада уповноважена врегулювати окремі деталі, щоб вона була ефективно реалізована. Для цього міські інспектори з паркування повинні мати можливість розглядати такі адміністративні правопорушення та здійснювати тимчасове затримання авто, яке створює перешкоди чи загрози безпеці дорожнього руху», – пояснив голова постійної комісії Київради з питань транспорту Олексій Окопний.

Також інспектори будуть здійснювати фіксацію правопорушення за допомогою технічних засобів, що дають змогу здійснювати фотозйомку або відеозапис.

Окрім того, відповідно до законодавства України, депутати внесли зміни до Концепції розвитку паркувального простору в Києві. За документ у другому читанні проголосували 83 депутати. Концепція передбачає збільшення кількості паркомісць для денного та нічного паркування з існуючих 25 тисяч до 125 тисяч паркомісць до 2020 року. У планах – запровадити гнучкі тарифи на паркування в залежності від часу паркування. Зокрема, встановити, де це доцільно, спеціальний нічний тариф із наданням послуг з охорони транспортних засобів (наприклад, від 10 до 30 грн з 21:00 до 9:00). Таким чином розвантажаться дворові та міжквартальні простори.

Нагадаємо, Київрада у першому читанні підтримала внесення змін до Концепції розвитку паркувального простору в Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: