У Кличка відзвітували, скільки витратили на фінал Ліги чемпіонів

У Кличка відзвітували, скільки витратили на фінал Ліги чемпіонів
Олексій Резніков
Фото: Станіслав Груздєв

У КМДА пояснили, що фінансувало місто, а що – держава і УЄФА

На фінал Ліги чемпіонів Київрада витратила близько 25 млн грн. Такими даними поділився в інтерв’ю «Главкому» заступник голови Київської міської державної адміністрації Олексій Резніков.

«25 млн грн – це було рішення Київради. Зараз підсумовуємо, скільки витрачено, і, думаю, ця цифра буде меншою. Ці гроші цілеспрямовано були виділені дочірньому підприємству ФФУ – «ФФУ маркетинг», оскільки у них ексклюзивне право на використання брендів і проведення заходу УЄФА в Україні. «Фестивалю чемпіонів» – офіційній локації УЄФА на Хрещатику – ми просто надали місце, а все інше робилось коштом спонсорів УЄФА», - розказав Резніков.

За його словами, місто відповідає за дрессинг (оформлення міста, - «Главком»), вечір-прийом на 600 чоловік, на якому говорять свої промови обидва голови клубів-фіналістів, мер і президент національної федерації сторони, яка приймає матч. Також місто вирішує всі транспортні питання, облаштовує локації, пов'язані з meeting point, де розташовуються вболівальники. Резніков додає, що за нашим законодавством немає муніципального рівня безпеки, а тільки національний, тож безпекою місто не займалося.

«Все інше фінансує УЄФА і повністю забезпечує силами свого персоналу. Національна федерація надає стадіон. Працював національний оргкомітет, який очолював голова Адміністрації президента Ігор Райнін, щоб координувати структури державного рівня – СБУ, Нацгвардію, Нацполіцію, МНС, інші силові структури й суміжні служби. Парламент виділив гроші на приведення у відповідність НСК «Олімпійський». Якщо не помиляюся, близько 100 млн грн виділено з держбюджету», - пояснив Резніков.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома»: Олексій Резніков: «Номер за 200 тис. під час фіналу Ліги чемпіонів у Києві» - це провокація росіян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: