У Кличка знайшли 100 млн грн для киян-учасників АТО та 266 млн грн освітянам

У Кличка знайшли 100 млн грн для киян-учасників АТО та 266 млн грн освітянам
Внесені зміни до головного кошторису столиці передбачають видатки бюджету-2018 на рівні 57,6 млрд гривень

У столиці скоригували бюджет-2018

На пленарному засіданні Київської міської ради 20 листопада депутати скоригували бюджет міста на поточний рік.

Зокрема, депутати направили 100 мільйонів гривень на придбання житла для киян-учасників Антитерористичної операції. Також Київрада спрямувала додаткових 266 мільйонів гривень на виплату надбавок і зарплат освітянам. Через недосконалу формулу нарахування освітньої субвенції з державного бюджету, за жовтень, приміром, зовсім не були виплачені надбавки за складність і напруженість у роботі працівникам закладів загальної середньої освіти у Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському, Оболонському, Святошинському, Солом'янському районах. Тепер ситуацію буде врегульовано, кажуть у мерії.

Також за результатами коригування бюджету столиці на цей рік планують спрямувати додаткові кошти на житлово-комунальну галузь столиці. Йдеться про 843 мільйони гривень на забезпечення безперебійної роботи в зимовий період об’єктів теплопостачання Києва.

Спрямували додаткові кошти і на придбання нового транспорту для обслуговування столиці. До кінця року планується закупити 6 нових трамваїв та спецтехніку для прибирання міста. 

«Такі коригування стали можливими завдяки збільшенню дохідної частини бюджету столиці. Зокрема, місто отримало майже 2,7 мільярда гривень за рахунок додаткових надходжень. В основному від податку на доходи фізичних осіб. Так 1,1 мільярда гривень ми отримали за рахунок субвенції з державного бюджету. Відтак, столиця отримала 3,8 мільярда гривень на вирішення нагальних потреб міста», – зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Загалом, внесені зміни до головного кошторису столиці передбачають видатки бюджету-2018 на рівні 57,6 млрд гривень.

Відповідне рішення підтримали 64 депутати Київради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: