У Лаврі покажуть «оживаючі картини»

У Лаврі покажуть «оживаючі картини»

27 вересня (вівторок) о 18.00, в муніципальній галереї Лавра відбудеться відкриття виставки «Тонкі плани (жалюзі)» відомого художника Анатолія Ганкевича.

Це прем'єра великого унікального проекту, присвяченого художньому дослідженню тонкої грані між піднесеним і земним, між ілюзією і реальністю. У темній кімнаті на очах у глядачів оживе райський світ щастя - царство спокою і благодаті.

В експозиції представлено 10 двометрових робіт, на яких зображені прості види через вікна з опущеними жалюзі. За допомогою відео на картинах переливаються сонячні промені, погойдуються гілки - зображення оживають.

Пейзажі створені автором після подорожей по південних штатах Індії. Види екзотичної природи написані «не в фокусі». Вони, по суті, не важливі. Важливі повітря, порожнеча і те, що не може бути зображено. «Розфокус» підсилює глибину і робить простір нематеріально-повітряним. Райська атмосфера в картинах-вікнах дарує глядачеві врівноважений настрій, відчуття щастя, спокою і насолоди спогляданням. Глядач взаємодіє з картинами, що ожили і цей інтерактив заповнює простір особливими образами, фантазіями, відчуттями і спогадами.

«Моє уявлення про реальність за вікнами - хитке і розмите. Я дивлюся на світ крізь жалюзі, які є моїм захистом і в той же час обмеженням. Жалюзі приховують райський пейзаж і світло, що проникає всередину. Але при цьому захищають нас з вами від стихій, сторонніх очей і занадто людської волі. Лиш покинуті крісла зберігають відчуття минулого і образ нескінченно самотньої присутності людини»,зазначає Анатолій Ганкевич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: