У покажчиках столичного метрополітену з’явиться «Бабин Яр»

У покажчиках столичного метрополітену з’явиться «Бабин Яр»
Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» ініціював перейменування станції метро «Дорогожичі» на «Бабин Яр»

Поки що не будуть перейменовувати станцію метро «Дорогожичі» на «Бабин Яр»

Київський метрополітен доповнить графічні покажчики у вагонах метро зеленої лінії та на станції «Дорогожичі» інформацією про вихід до Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Про це повідомляється в листі заступника начальника Київського метрополітену Володимира Зеля у відповідь на звернення Українського інституту національної пам’яті, інформують в Інституті.

«При друці нового тиражу лінійних схем, для подальшого розміщення їх у рухомому складі зеленої (М3) лінії Київського метрополітену відповідне позначення «заповідник «Бабин Яр» (Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр») буде нанесене над станцією «Дорогожичі»; зроблено напис українською та англійською мовами. У рамках подальшої реалізації нової системи навігації пасажирів, на станції «Дорогожичі» також передбачається розміщення навігаційних панелей з нумерацією виходів і доповнення покажчиків вищевказаною інформацією», - йдеться у відповіді метрополітену.

Як повідомлялося, Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» ініціює перейменування станції метро «Дорогожичі» на «Бабин Яр». З такою пропозицією вже подано звернення на ім’я київського міського голови Віталія Кличка. Фінансування усіх витрат, пов’язаних із процесом перейменування, буде здійснене благодійним фондом.

Чи перейменовувати станцію метро «Дорогожичі» на «Бабин Яр», вирішуватимуть кияни під час електронного голосування.

Водночас Український інститут національної пам’яті, який нещодавно очолив Антон Дробович, вважає, що не слід перейменовувати станцію метро «Дорогожичі» на «Бабин Яр».

У Києві з 1991 року було перейменовано 14 станцій метро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: