У ставропігії Вселенського патріарха у Києві пройшло різдвяне богослужіння (фото)

У ставропігії Вселенського патріарха у Києві пройшло різдвяне богослужіння (фото)
Літургію провів екзарх Вселенського патріарха Варфоломія єпископ Іларіон

Літургія пройшла в Андріївському храмі

В Андріївській церкві, ставропігії Вселенського патріарха у Києві, відбулася Різдвяна літургія. Її провів екзарх Вселенського патріарха Варфоломія в Україні єпископ Іларіон. Про це повідомляють користувач соцмереж.

Як пише релігієзнавець Андрій Ковальов, молитви за богослужіння сьогодні звучали не тільки українською, а й англійською, грецькою і церквоно-слов'янською мовами. Під час літургії отець Петро Зуєв зачитав різдвяне послання Вселенського патріарха Варфоломія, єпископ Іларіон зачитав текст святкового Євангелія грецькою мовою, а отець Богдан Гулямов прочитав святкове Євангеліє українською.

«Навіть риштування у храмі не зіпсували різдвяного і молитовного настрою. Але хочеться, щоб реставрація пошвидше закінчилася .. Це було чудове богослужіння, яке завершилося колядою, а усім присутнім на Літургії подарували шоколадки за те, що гарно колядували», - розповів Ковальов про свої враження.

Наступні літургії у Київській Ставропігії Вселенського Патріарха відбудуться 14 і 19 січня о 9:30 ранку.

Як відомо, 13 грудня в Андріївській церкві у Києві відбулося перше служіння Вселенського патріархату. Літургія відбулася за участю митрополита Гальського Еммануїла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: