У столичних новобудовах ростуть ціни на квартири

У столичних новобудовах ростуть ціни на квартири
Ціни на первинне житло зростають

Збільшення середніх цін на первинне житло у минулому місяці спостерігалося у чотирьох районах Києва

У лютому 2018 року середня вартість виставлених на продаж квартир на первинному ринку житлової нерухомості Києва становила 24,128 тис. грн/кв. м, що на 0,6% вище за показники січня. Таким чином, тенденція щомісячного росту середніх цін, яка почалася ще влітку минулого року, продовжилася. Про це повідомляє портал 100realty.ua.

За рік середня вартість 1 кв. м квартир в новобудовах Києва виросла на 3,5%.

Також продовжилася тенденція росту рівня пропозиції на первинному ринку житла Києва – кількості ЖК, в яких забудовники пропонують до продажу квартири.

У лютому збільшена ціна квадратного метра квартир у 31 новобудові – на 800-2000 грн/кв. м. Знижено вартість квартир в 20 об'єктах – на 500-2000 грн/кв. м.

Більша кількість житлових комплексів пропонувалася в Голосіївському – 18%, Шевченківському – 15%, Солом'янському та Дарницькому – по 13%, Печерському – 12% районах. Менша кількість новобудов – у Дніпровському – 8%, Святошинському та Подільському – по 6%, Деснянському – 5% і в Оболонському районах – 4%.

Збільшення середніх цін у минулому місяці спостерігалося в Деснянському (на 0,5%), Дніпровському (на 5,1%), Оболонському (на 1,5%) і Шевченківському (на 1,6%) районах. В інших районах Києва зниження склало від 0,2% в Дарницькому до 3% в Подільському.

Як повідомляв «Главком», за підсумками лютого 2018 року, порівняно з січнем, середня вартість вторинного житла у Києві знизилася на 0,3% і склала 1229 дол. за кв. м.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: