У столиці може з’явитися сквер імені Скрябіна

У столиці може з’явитися сквер імені Скрябіна

Стартує громадське обговорення

Комісія з питань найменувань підтримала громадську ініціативу мешканців масиву Виноградар назвати сквер на вулиці Порика іменем співака Кузьми Скрябіна.

Про це інформує прес-служба столичної міськради, повідомляє «Главком».

Таку ініціативу підтримали понад дві тисячі місцевих мешканців. Основним аргументом є той факт, що співак з родиною проживав саме на Виноградарі, і люди часто спілкувалися з ним.

«Сквер у сьогоднішньому вигляді існує з 2015 року, але весь час, поки тривав його благоустрій, назва була не першочерговою потребою. А тепер нам є чим пишатися – це доглянута територія, яку люди обирають для відпочинку з дітками. І кияни самостійно обрали варіант до вподоби. Оскільки процедура найменування іменем особи має певні особливості, то згоду на це потрібно було отримати у родини. Наразі така згода є від дружини співака Світлани», – зазначив ініціатор відповідного рішення депутат Київради Олексій Окопний.

Громадське голосування на офіційному сайті КМДА триватиме 2 місяці. Водночас на обговорення буде винесено й іншу пропозицію, подану від громадської організації, щоб назвати сквер «Виноградар».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: