У зоні ЧАЕС поліція затримала збирача чорниці (фото)

У зоні ЧАЕС поліція затримала збирача чорниці (фото)
Затриманий у зоні ЧАЕС чоловік
Фото: Нацполіція

У чоловіка вилучили понад 12 кг ягід

У зоні ЧАЕС поліція затримала 41-річного жителя Поліського району, який назбирав понад 12 кг лісових ягід для подальшого переміщення за межі зони відчуження. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Київській області.

«Правопорушника виявили під час патрулювання поліцейські зони ЧАЕС у районі відселеного села Ясен. Ягоди вилучили та направили на відповідну експертизу для визначення в них рівня радіації», - інформують у поліції.


28_07

За проникнення в зону відчуження без дозвільних документів відносно громадянина складено адміністративний протокол за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 267-1 Кримінального кодексу України (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки).

Як повідомлялося, нещодавно працівники поліції зони ЧАЕС поблизу відселеного села Нові Соколи виявили 24-річну дівчину, яка назбирала в чорнобильському лісі 10 літрів чорниці. Також поблизу відселеного смт Поліське правоохоронці виявили 43-річного чоловіка, який збирав брухт чорного металу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: