Уже у трьох гуртожитках Києва виявлено хворих на коронавірус

Уже у трьох гуртожитках Києва виявлено хворих на коронавірус
У приміщеннях гуртожитку здійснили заходи з дезінфекції

4 травня хворого на коронавірус виявили в гуртожитку на вулиці Борщагівській

Ще в одному гуртожитку столиці - на вулиці Борщагівській - виявили хворого на коронавірус. Він зараз лікується на самоізоляції поза межами гуртожитку. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Вчора, вже ввечері, виявили хворого в гуртожитку на вулиці Борщагівській. Він зараз лікується на самоізоляції поза межами гуртожитку. 9-ти особам, що контактували з інфікованим, зробили ПЛР-тести та забезпечили медичний нагляд», - сказав він.

Мер також розповів про ситуацію у двох інших гуртожитках Києва, де минулого тижня виявили хворих на коронавірус.  

В одному з них зафіксували 5 випадків. Із них 4 особи лікуються в стаціонарі Олександрівської лікарні. Одна людина - на самоізоляції поза межами гуртожитку. А в приміщенні гуртожитку сьогодні на карантині перебуває 121 людина. Там посилили заходи з дезінфекції. Медики постійно оглядають мешканців гуртожитку. Також виявлені всі, хто контактував з хворими. 

«В другому гуртожитку, про який ми повідомляли, і який теж закрили на карантин, – один випадок захворювання на коронавірус. Людина перебуває на режимі самоізоляції. Загальна кількість зареєстрованих мешканців гуртожитку – 317 осіб. Також встановлене коло людей, які мали контакти з хворим», - наголосив мер столиці.

За його словами, в усіх приміщеннях загального користування – в коридорах, на сходових клітинах, у холах гуртожитку - здійснили заходи із дезінфекції, і щодня там відбувається санобробка. Контролюючі органи відслідковують ситуацію. 

«Хочу зазначити, що не всі мешканці столичних гуртожитків розуміють необхідність самоізоляції у разі виявлення в їхніх гуртожитках хворих. І намагаються вийти в магазин або в особистих справах. Тим самим ставлять під загрозу не тільки своє здоров’я та життя, а й життя своїх сусідів. Бо в гуртожитках люди постійно перебувають в контакті. І там хвороба може поширюватися дуже швидко», - наголосив Кличко.

Як повідомлялося, станом на ранок 5 травня, у Києві підтверджено 1583 випадки Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 48 осіб. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: